Mandag - Fredag kl. 10.00-17.30 Lørdag kl. 10.00-13.00

LØBE STILSANALYSE

Hvorfor en løbestilsanalyse?

Løb er en motionsform hvor man gentager den samme bevægelse mange gange. Løbestilanalysens formål er at hjælpe dig med at se hvilken løbestil du har. Analysen hjælper os her efter med at finde den rigtige løbesko som passer til dig og din løbestil. 

Man kan være pronations løber, neutral løber eller supinations løber. 

Man kan have forskellige grader af hver løbestil, så selvom man er pronations løber, er det ikke alle indlægskiler der passer til din grad af pronation. Her testet man flere gange på vores løbebane i forskellige sko hvor vi her efter sammenligner vores filmede billeder med hinanden for så til sidst at finde den rigtige løbesko til dig.    


Her ses et eksempel på en løbestilsanalyse. 

Hvad koster en løbestilsanalyse?

En løbestilsanalyse koster 300 kr. men er GRATIS ved køb af løbesko.

Hvor lang tid tager en løbestilsanalyse? 

En løbestilsanalyse kan tage fra 15 min til 1 time.

Skal man bestille tid til en løbestilsanalyse?

Nej, det er ikke nødvendigt. Man kommer bare i vores åbningstid. Hvis der er flere, går det efter tur.

Hvordan foregår en løbestilsanalyse?

En løbestilsanalyse foregår i Løbexperten på en løbebane. 

Vi filmer dine ben og fødder med vores High Speed kamera så du og vi kan se hvordan du løber. 

Her kan vi sammenligne de forskellige billeder/film med hinanden og nørde med vinkler og prøve forskellige løbesko på løbebanen.

Hvorfor tester i på løbebane?

Og ikke løbebånd? 

Vi hos Løbexperten mener ikke at man løber naturligt når man kommer op på et løbebånd. For at sikre os at kunden får de helt rigtige løbesko med hjem, så tester vi på løbebane. 

Vi havde engang for mange år siden et løbebånd, men de fleste af vores kunder kom op på forfoden når de løb på det, hvilket ikke gav et korrekt resultat af kundens løbestil. Derfor har vi valgt at lave en løbebane i vores butik, så vi kan teste vores kunder mens de løber så naturligt som muligt og derved sikre os at vi kan vejlede og servicere vores kunder med god samvittighed og sørge for at de får den HELT rigtige løbesko med hjem. 

Hvor lang er jeres løbebane?

Vores løbebane er 18 meter lang og vi har 2 baner. 

Se vores butiksvideo her ved at trykke på filmen ved siden af denne tekst :)

Skal jeg have mine egne løbesko med?

Det er en rigtig god idé at have dine gamle løbesko med. Her kan vi se om de har passet til din løbestil og vi kan bruge dem som retningslinje for dine nye løbesko. 

I de gamle sko kan man se slitage mønster og vi kan snakke udfordringer.

Hvilken løbestil ser i oftest?

Den mest normale løbestil er pronation. Der er rigtig mange grader af pronation og det er her at en løbestilsanalyse bliver vigtig. 

En løbesko kan både have for meget støtte og for lidt støtte til din grad af pronation. Hvis der er for meget støtte i vil du ende med at supinere, hvilket højst sandsynligt vil ende ud i en løbeskade. Hvis der er for lidt i, så retter skoen dig ikke nok op og du vil derved stadig pronere og muligvis ende ud i en løbeskade. Det er meget vigtigt med den helt rigtige løbesko som passer præcis til din grad af pronation, hvis du er pronations løber.

Løbeskoen er dit vigtigeste udstyr.

- Løbexperten

Skal jeg have en løbestilsanalyse hver gang jeg køber løbesko?

Ens løbestil kan ændre sig med tiden og derfor er det vigtigt at man får tjekket sin løbestil HVER gang at man køber nye løbesko. Det er derfor de færreste der køber løbesko uden at de har fået lavet en løbestilsanalyse. Vi anbefaler helt klart også at man får lavet en.

Kan jeg få skader af mine løbesko?   

Ja det kan du. Det ser vi desværre meget ofte. Lige så forskellige mennesker er, lige så meget forskel er der på løbesko og løbestil.